UPDATE FRÅN SOLSTOLEN

(null)

Hej från solstolen! Här kommer en liten uppdatering från Rosells.
Sovmorgon, äta, motionera, sola, bada, äta, sova, äta & hänga. Typ så ser varje semesterdag ut. 
På måndag är det dock andra bullar, då är det jobb igen och även slutspurten innan mammaledigheten. Spännande!

SÖNDAG

(null)

Söndag och snart går jag in i min tredje och sista semestervecka. Tiden går så fort! På onsdag går jag även in i vecka 32 och då är det bara två månader kvar tills vi förhoppningsvis får träffa bebisen. Wi!

Började morgonen med en springtur och jag var förvånandsvärt pigg i kroppen. Det blev en 4km runda. Dock går det väldigt sakta, springer på runt 7.20/km numera. Men jag tar inte så hårt på det, huvudsaken är att jag fortfarande kan röra på mig! 🐌

Kvällens aktivitet blir att grundmåla vårt staket och käka korv, så gött!

MATVETESALLAD MED KYCKLING & AVOKADOKRÄM


(null)

Sommarmat ska vara enkelt och fräscht, ellerhur?!
Här kommer ett smarrigt mattips som även går fort och är smidigt att tilllaga.

Du behöver (4pers):
3dl matvete
650g kyckling
1 vitlöksklyfta
1 näve groddar 
1/2 kruka sallad
10 körsbärstomater
1/2 gurka
1 mango 

Avokadokräm:
1 avokado
1 burk creme fraiche
4 myntablad
1 lime
Salt & peppar
Chiliflakes

Börja med att koka matveten enligt bruksanvisningen. Stek samtidigt kycklingen med pressad vitlök samt salt och peppar tills den får fin färg.
Låt den färdiga matveten och kycklingen svalna så den kan blandas direkt i salladen.

Hacka sedan upp alla salladstillbehör efter behag, självklart trevligt med lagom stora bitar.

(null)

Nu till krämen. Mixa avokado, creme fraiche, pressad lime och myntabladen i en matberedare. Smaka sedan av med salt och peppar. Garnera gärna krämen med en nypa chiliflakes.

Voilà!