TACOPAJ

 
Ingredienser:
 
Pajdeg
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50g rumstempererat smör (mjukt nog så du kan knåpa ihop en deg)
2dl matlagningsgrädde (jag använder havrebaserad från oatly)
 
Fyllning
1/2 riven gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
500g nötfärs/blandfärs
2/3 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
Salt & peppar
 
Topping
1 burk creme fraiche (jag använder havrebaserad från oatly)
2dl valfri riven ost
2 skivade tomater
 
Oregano & vitlöks-sås
1 burk creme fraiche (jag använder havrebaserad från oatly)
1 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
 
How To:
 
Börja med att ställa ugnen på 225 grader. Knåda därefter ihop en arbetad deg med ingredienserna till pajdegen. Smöra en form med avtagbara kanter och tryck sedan ut degen ca 3cm upp för kanterna så du får ett ordentligt skal. Kan nu i efterhand se att jag själv borde ha gjort lite högre kanter... :)
 
Fräs vitlök och den rivna löken gyllene och färsen tills den är klar. Tillsätt sedan tacokrydda, krossade tomater och kryddning och låt sjuda ett par minuter. Fyll sedan skalet med fyllningen och garnera med de skivade tomaterna.

 
Bred tillsist ut toppingen över hela pajen (försök hålla dig innanför och under skalets kanter för att undvika vätska i kanterna.)

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
 
 
Matlagning/Recept | |
Upp