Örtbakad kalkon med pressad potatis & svartvinbärssås

Hej på er! 

Nu är jag tillbaka (efter två års vila hahaha)... 
Jag tänkte kickstarta med ett supergött recept. Bon appetit!
 
Du behöver (2-3 portioner):
 
Kalkonen:
 
1 st kalkonbröstfilé
1 msk torkad dragon
1 msk torkad timjan
1 msk rapsolja
1 krm salt & peppar
 
Pressad Potatis:
8 st potatisar
1 klick smör (efter behag)
Salt & peppar
 
Svartvinbärssås:
1 riven scharlottenlök
2 dl rött vin
3 msk viltfond (jag använder bongs)
1/2 dl vatten
1/4 burk svartvinbärsylt
1 tsk maizena
Salt & peppar
 
 
Sätt ugnen på 100-125g. Blanda örter, salt och rapsoljan. Pensla sedan kalkonfilén med marinaden och låt stå i kyl tills ugnen är klar. Ugnsbaka sedan kalkonen i ca 1 1/2 timme.
 
Koka potatis under tiden. När potatisen är färdigkokt pressar jag den med en klassisk potatispress. Jag blandar även i en klick smör, 1 tsk citron samt salt och peppar för att få mer smak.
 
Fräs riven scharlottenlök gyllenbrunt i smör till svartvinbärssåsen.Tillsätt sedan resterande ingredientser (inte maizena) Och låt koka i ca 5-10 minuter. Sila sedan såsen från lök och koka sedan upp såsen igen men denna gång med maizena. Låt koka tills den får fin konsistens.
 
 
 
Matlagning/Recept | | Kommentera |
Upp