INDISK LINSSOPPA MED KORIANDER


INDISK LINSSOPPA MED KORIANDER
 
1 hel morot
1 gul lök
1 kartong krossade tomater
1 burk kokosmjölk (gärna santamaria thai organic coconut milk då den är väldigt krämig)
1 msk spicemaster madras curry
1 näve hackad färsk koriander
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl röda linser
salt och peppar efter behag
 
Tillredning:
 
Fräs den tunt strimlade löken och moroten i smör & curry-kryddan tills det att de fått färg.
Jag använder mig av en grönsakssvarv vilket gör grönsakerna som tunna nudlar. Det funkar utmärkt i soppor som dessa!


 
Häll sedan på kokosmjölken, de krossade tomaterna, vatten, koriander och grönsaksfonden (jag själv har valt Bongs fond) och låt puttra i ca 10 min. 
 
Skölj under tiden som soppan puttrar de röda linserna med kallt vatten eller låt vila i en bunke.
Häll sedan av dem och tillsätt i soppan.
 
Krydda nu efter behag och låt soppan puttra på spisen länge. Det finns inget godare än en kryddig soppa som fått dra sig.
Jag använder mig som sagt av Spicemastets "Madras Curry" vilket är en färdigblandad het currymix av b.la spiskummin, ingefära, muskotnöt m.m


En snabb och enkel lunch. Använd gärna ekologiska produkter som både är bättre och ger en mycket god smak. En perfekt vegetarisk rätt när du inte är sugen på kött.
 
Matlagning/Recept | #mat #recept #soppa, mat recept soppa höst | |
Upp