COQ AU VIN MED SÖTPOTATISMOS

 
 
 
COQ AU VIN (dock utan bacon)
4 lårfilér av kyckling
4 msk smör
3 msk vetemjöl
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl rött vin
1 tsk timjan
1 msk kycklingfond (gärna bongs)
1 lagerblad 
5 vitpepparkorn
1 näve färsk persilja
10-15 champinjoner
10-15 brysselkål
5 smålökar
salt och peppar
 
SÖTPOTATISMOS:
4 stora sötpotatisar
4 msk smör
 (Om ni vill ha en aning fastare konsistens på moset skulle var föreslå att byta 2 av sötpotatisarna mot 2 vanliga potatisar, dock är det väldigt sött och smarrigt med endast sötpotatisen.)
 
TILLREDNING:
 
Fräs riven lök, skivad morot och pressad vitlök i en gryta med smör. Strimla kycklingarna i små bitar och vänd dem i mjöl, salt och peppar. Tillsätt sedan kycklingen i grytan och fräs dem tillsammans med det andra tills den har fått fin yta.
 
Tillsätt sedan vin, timjan, pepparkorn, lagerblad, persilja samt kycklingfond. Låt puttra i ca 30 min.
 
Koka då upp vatten till sötpotatisen. Koka potatisen i ca 20-25 min tills den blir mjuk.
 
Efter att du låtit grytan puttra 30 min tillsätter du champinjonena, brysselkålen och smålökarna och låt puttra ytterligare 10 min. Salta och peppra efter behag.
 
Mixa den färdigkokade sötpotatisen med smör tills det blir slätt och mjukt mos. Jag använder mig av en stavmixer som jag tycker ger en luftig och fin konsistens.
 
Et voila, där har ni en smidig och god fredagsmiddag. Och det bästa av allt är att den är relativt nyttig!
 
 
 
Matlagning/Recept | | En kommentar |

ULF

 
 
 
 
Mitt Hem | | Kommentera |

LÄTT SALLAD MED AVOKADORÖRA



LÄTT SALLAD MED AVOKADORÖRA
 
Salladsmix gärna bladspenat eller ruccola
Cocktailtomater
Physalis
Fetaost
 
Avokadoröra:
1 avokado
1/2 pressad lime
1/5 chilifrukt
1 näve koriander
 
Mixa ihop allt i förslagsvis en matbredare tills det blir en relativt slät röra.
 
Mängden sallad gör ni efter behag (och hunger såklart). En helt fantastisk lättare lunch.
Matlagning/Recept | | Kommentera |
Upp